OVER ONS

Roothans IJzerwaren en Metaalbewerking B.V is een puur Dommels familiebedrijf. Het bedrijf is gestart in 1842 als smederij, gespecialiseerd in en regionaal bekend om het vervaardigen van metselaarsgereedschappen.  Ook werden toen hang- en sluitwerk, wildklemmen en karwielen gefabriceerd.

Tot ver in de tweede helft van de vorige eeuw werden aan de Bergstraat in Dommelen paarden uit de wijde omtrek beslagen. Dit ambachtelijk werk werd verricht door Wim Roothans.

Inmiddels zijn zijn opvolgers, al weer de vijfde generatie, in de persoon van Geert en Jos Roothans aan het bewind. Tot aan 2001 is het een gecombineerd bedrijf geweest. Sinds het begin van deze eeuw zijn het twee gespecialiseerde bedrijven. Roothans IJzerwaren aan de Bergstraat in Dommelen staat onder leiding van Geert Roothans.

Met zijn deskundig personeel houdt hij zich zes dagen in de week bezig met de verkoop, houtzagerij, bezorging en reparatie. En bij dit alles een goed advies.

Wij leveren een zeer uitgebreid pakket aan goederen. Naast leverancier van een groot assortiment  ijzerwaren is het bedrijf gespecialiseerd in en adviseert het over:
hang- en sluitwerk
handgereedschap
elektrische gereedschappen
metaalwaren
electro- en installatiematerialen
professionele tuingereedschappen en tuinmachines
vurenhout en plaatmateriaal
verf en toebehoren

Roothans Metaal aan de Dragonder in Valkenswaard wordt gerund door Jos Roothans.

Deze bedrijfstak heeft zich vooral gericht op de bouwwereld, industrie- en interieurbouw, en speciaal op plaat- en constructiewerken en alle soorten laswerken. Daarbij speelt RVS de hoofdrol.